لباس زیر مردانه

پوشاک مردانه

ایرانیان لباس زیر مردانه ، لباس زیر راکون ، لباس زیر کوال ، فروش لباس زیر نخستین کسانی بودند که کت آستین‌دار و شلوار می‌پوشیدند. ست اسپرت پوشاک مردانه مردمان دیگر تمدن‌ها چون آشوریان، بابلیان و یونانیان شلوار نمی‌پوشیدند، و حتی یونانیان به ایرانیان به دلیل پوشیدن شلوار کنایه می‌زدند تا جایی که لباس زیر مردانه اسکندر علی‌رغم پوشیدن لباس ایرانی، از پوشیدن شلوار امتناع کرد. علاوه بر نقش و نگارهای بدست‌آمده، در آثار تاریخ‌نگاران یونانی چون هرودوت هم این نوآوری ایرانیان بازتاب یافته‌است.مردانه - لباس - پوشاک مردانه - تیشرت مردانه - شلوار مردانه - لباس راحتی - جورابدر زمان اشکانیان شلوار و بالاپوش‌های آستین‌دار به تن‌پوش مرسوم در سرتاسر خاور نزدیک تبدیل شد. که نمونه‌هایی از شلوار و پیراهن این دوره را می‌توان در تندیس فلزی سردار اشکانی در موزه ایران باستان دید.

لباس زیر مردانه ،جوراب مردانه ، لباس زیر مردانه ، ست اسپرت مردانه، در دورهٔ ساسانیان کت کوتاه جلوبازی استفاده می‌شد که بلندای آن تا زیر سینه می‌رسید و آستین‌های بلندی داشت و با دکمهٔ دایره‌ای‌شکل پوشاک مردانه در جلوی سینه بسته می‌شد.

گرداگرد پایین و یقه هم به نوارهای زیبایی مزین بوده‌است. این نوع کت، در نقوش تاق بستان و بشقاب‌های نقره‌ای این دوره ثبت شده‌است.بنا به روایتی کت و شلوار به شکل امروزی در ایران از دورهٔ صفویه رواج یافت و به خصوص پس از انقلاب مشروطه با گسترش سفرها به اروپا، کت و شلوار در میان مردان ایرانی مورد استقبال واقع شد.لباس زیر مردانه ، لباس زیر راکون ، لباس زیر کوال ، فروش لباس زیر ۱. پوشاک مردانه واژه‌ی شلوار در اصل شَروار و شَروال بوده‌است که عرب‌ها آن را سروال گفته و جمع آن را سراویل گویند. در آذری، لری و کردی نیز شروال گفته می‌شود. در زبان مجاری آن را شلواری (Schalwary) و در لاتین آن را سارابارا (Sarabara) گویند. در انگلیسی واژه pajama از دو واژهٔ فارسی «پا» و «جامه» ساخته شده‌است. در پارسی پهلوی، بدان سلوار گفته می‌شده‌است.

۲. لباس زیر مردانه واژه شلوار از ترکیب کلمه «شَل» + پسوند شباهت «وار» به معنی شبیه لنگ و آویزان ساخته شده است.

پوشش زنان

لباس زیر مردانه الگو: فروشگاه اینترنتی هاویه بر نقوش سنگی که در ارگیلی ترکیه یافت شده‌است، زنی ایرانی با چادر سوار بر اسب نشان داده‌شده‌است (ترکیه در آن دوران بخشی از ایران بوده‌است). حتی از زیر برف‌های لباس زیر مردانه منطقهٔ پازیریک روسیه (که در آن دوران ست اسپرت مردانه ، بخشی از ایران بوده‌است)، سرپوش‌های پارچه‌ای زنان هخامنشی پیدا شده‌است. در یکی از مهرهای سنگی هخامنشی که امروزه در موزهٔ پوشاک مردانه لوور نگهداری می‌شود، ساق شلواری تک آتیس یک شاهزاده هخامنشی به همراه همنشینان زنش (ندیمه‌هایش) دیده می‌شود، که شاهزاده چادر و همنشینان سرپوش دارند.